Referat: IK Oden - IFK Ekberga

"Riktig" hemmapremiär denna gång med gräs på Brandthovda IP!
Mattan är bra med tanke på att det är tidigt på säsongen men något ojämn på vissa ställen.
Jag tror att det gynnade Ekberga mer än oss med tanke på deras raka och fysiska spelstil.
I början vann de nästan allt i luften och dessutom andrabollarna. Vi hade jämnt göra att freda oss från mål när de matade på inlägg i vårt straffområde.
Vi tvingades också till ett tidigt taktiskt byte då Ranny som hade börjat matchen bra drog på sig ett gult kort. Vårt senaste nyförvärv Giacomo ersatte och gjorde det utmärkt!
Men Ekberga tog ändå rättvist ledningen efter 20 minuter då de chippade bollen över vår backlinje samtidigt som Linus rusade ut men kom på mellanhand och blev rundad av nr 14 Anton Engström Appelfeldt, f d målspruta i IK Franke som kunde skjuta in bollen tomt mål.
Eländet fortsatte då Ekberga gjorde 0-2 efter dryga halvtimmen efter inlägg och en trång situation framför Linus.
Men vi replikerade bara 4 minuter senare på vårt första ordnade anfall i matchen. Det var Amadeus som vann boll ute vid högerkanten, drev framåt snabbt och levererade en passning till Marko som slog ett perfekt instick till Sinan som inte gjorde något misstag fri med målvakten!
Psykologiskt viktigt att få med oss det till pausvilan.
Händelser 1:a halvlek
6' Snabbt anfall av Oden där Amadeus slår ett markinlägg som en Ekberga-back styr mot egna målet och målvakten tappar bollen som är på väg in när deras mittback hinner ikapp och rensar på mållinjen!
9' Farlig hörna av Ekberga och nickskarv precis över ribban
12' Gult kort på nr 16 Daniel Leppäniemi i Ekberga
14' Ekbergas snabbe nr 23 bryter in från vänsterkanten och skjuter ett stenhårt skott som smiter utanför bortre stolpen
17' Gult kort på nr 20 Ranny Johnsson i Oden
20' 0-1 Ekberga nr 14 Anton Engström Appelfeldt
28' Bra frisparksinlägg av Dennis och bollen går fram till Sinan som skjuter men målvakten räddar
31' 0-2 Ekberga nr 20 Jean-Pierre Mourad
33' Bollvinst av Dennis och perfekt inlägg till Karwan som får bra träff med pannan men bollen smiter tätt utanför vänstra stolpen
35' 1-2 Oden genom nr 11 Sinan Akram Abdallah
40' Inlägg av Giacomo som går fram till Paul som skjuter över
42' Utmärkt inlägg igen av Dennis till Karwan som på nytt nickar precis utanför vänstra stolpen!
44' Gult kort på nr 10 Dalibor Ivkovic i Oden
---------------------------

Efter ett brandtal av Kevin i halvtid hoppades vi på en mirakelvändning. Men Ekberga började halvleken bäst dock utan att omsätta chanserna i mål. Ju längre matchen led, desto mer tog vi över och kunde bryta ner motståndarnas försvar.
Kvitteringen hängde i luften och alla trodde på mål när Dalibor nickade en stenhård boll mot vänstra hörnet och bollen såg definitivt ut att gå in men målvakten gjorde en fantomräddning och styrde ut den till Daoud som lade returen utanför tyvärr.
Efter en rad chanser kom den rättvisa kvittering med 12 min kvar. Efter en hörna från vänster gick bollen till nyss inbyte Johan som lade bollen snett bakåt till Marko som fick kanonträff från 20 meter och bollen borrade sig som en projektil in i målnätet!
Men det slutade inte där. 5 minuter senare så fick vi en kontring varpå Karwan slog en yttersida till Johan som spurtade in i straffområdet och pangade in 3-2 över målvakten som var på väg ut för att täcka!
Vi trodde nog att Ekberga var slagna men domaren hade lagt tlll hela 8 minuter! Det blev riktigt nervöst på slutet när de bommade två frilägen som var riktigt klara!
Vi var lite nervösa i våra rensningar såg det ut som, men det ordnade sig till slut!
Händelser 2:a halvlek
48' Inlägg av Sinan till Karwan som skjuter ur dålig vinkel och målvakten har bra koll på den räddningen.
57' Frispark av Ekberga och bra räddning av Linus till hörna
57' Gult kort på nr 4 Gabriel Medina i Ekberga
62' Gult kort på nr 23 Marko Buna i Oden
67' Hörna Oden som Dalibor nickar mot mål men en försvarare räddar på mållinjen!
70' Waseem passar till Linus som tappar bollen när han ska lägga över den på vänsterfoten och bollen rullar mot tomt mål men Oscar hinner ifatt och räddar upp det hela.
72' Dalibor slår en crossboll på ca 50 meter som Amadeus snyggt tar ner och avlossar ett stenhårt skott som målvakten räddar med mycket stort besvär
74' Hörna från höger av Karwan och Dalibor nickar stenhårt mot vänstra hörnet, bollen ska bara gå in men Ekbergas målvakt gör en fantomräddning som hinner dit och styr ut bollen, dock till Daoud som skjuter utanför från nära håll.
74' Gult kort på nr 1 Jonas Karlsson, målvakten i Ekberga för maskning!
76' Karwan lägger en yttersida till Amadeus som skjuter och målvakten räddar till hörna
78' 2-2 Oden genom Marko Buna (assist Johan Olsson)
83' 3-2 Oden genom Johan Olssson (assist Karwan Saed Foad)
88' Gult kort på nr 7 Jakob Ulding i Ekberga
90+3' Dålig rensning av vårt försvar som går till deras lagkapten som tar sig igenom till ett friläge men han lägger avslutet ribba ut!
90+5' Gult kort på nr 1 Linus Elfving Stegnell i Oden för maskning!
90+6' Långboll av Ekberga och bollen studsar till slut till deras forward som kommer helt fri med Linus men skjuter utanför
90+8' Gult kort på Ekbergas tränare Filip Damberg

Ett styrkebesked att vi kan vinna såna här "brunkarmatcher". Amadeus Haag utsågs till matchens lirare av styrelsen och belönades med en fruktkorg för det.
Tränarnas utnämning går till Johan Olsson som bara spelade sista 20 men gjorde ett mål och assist på den korta tiden!